Velkommen til kennel Zhivarii

Om oss

Jeg heter Gunn Marit Bertheussen og er innehaver av Kennel Zhivarii. Min samboer Johan Sagvold er min støttespiller og medhjelper. Vi har to barn: Silje Marita og Johannes. Vi bor på et gårdsbruk i Verdal - Trøndelag. Hund har vært en del av mitt liv siden jeg var lita. 

Iløpet av de siste årene har jeg utdannet meg til:

  • hundeinstruktør trinn 1 via NKK
  • autorisert dressur- og ettersøksinstruktør via Norges jeger- og fiskeforbund
  • utdannet meg sommeren 2018 til Ettersøksdommer via NKK
  • høsten 2020 tok jeg videreutdanning innen atferd hos hund via NMBU
  • Jeg har egne kurs via Med Hunden I Fokus.

I 2003 fikk vi ei tibetansk spaniel tispe, det var den første hunden vi stilte på utstilling med. Siden den gang har vi også hatt en dobermann hannhund og vi var så heldige å ha en flott dvergpinscher hann boende hos oss en lang periode.

Vår første pinscher flyttet inn til oss i oktober 2004, ei skjønn, lita tispe på 8 uker. Siden den gang har pinscheren fått en stor plass i vårt hjerte. I 2009 kjøpte vi en pinscherhann (Rico - NORD UCH Xitamiz Xeptional Son Of Kaxe) ifra Kennel Xitamiz i Sverige, høsten 2011 hentet vi ei tispe (Venuz - KORAD Xitamiz Venuz Vanda) fra samme oppdretter. Disse to hundene ble grunnlaget for vår start som oppdrettere.

Hvordan ble vårt kennelnavn til:

Vårt kennelnavn ble laget med våre hunders navn som utgangspunkt. Vår første pinschers navn var Zuprisingly Hot, derav Z. Til daglig ble hun kalt Shira, derav HI. V kom av Venuz. A av Amy (Shira fikk en valp og dette var henne). RII på slutten kom av Rico. 

En ting er sikkert og det er at å danne sitt eget kennelnavn er en prosess som tar tid, men vi er veldig fornøyd med resultatet.

Vi har til nå hatt 16 valpekull, 5 av rasen tibetansk spaniel og 11 av rasen pinscher. Har exportert valper, til Danmark, Russland og Frankrike. Resten bor i flotte, aktive hjem rundt om i landet.

Vi har samarbeidspartnere som noen av hundene bor hos, de gjør en flott jobb med hundene og gjør det mulig for oss å ha fremtidige avlsplaner. Hundene er som familiemedlemmer, de inkluderes i stort sett alt vi gjør. Alt fra å være med i stallen, ut på ski, lange turer i skogen og på fjellet. Aktiviteter som spor (blod- og viltspor), smeller, rallylydighet og utstilling har vært prioritert. Hund er ikke bare en hobby, men en livsstil. Vi har stor fokus på sosialisering av våre hunder. Samtlige hunder som brukes i vårt oppdrett blir MH - testet (mentalbeskrivelse), så fremt vi får plass. Vi har også vært så heldige å ha ei tispe med tittelen KORAD (testen heter MT og gjennomføres i Sverige). Pr i dag eier vi flere hunder som innehar tittelen INTERNATIONAL CHAMPION.

Som mål for vårt oppdrett ønsker vi å benytte mentalt sterke og helsemessig friske hunder som vil gi rasetypiske, trygge og omgjengelige valper. Som igjen vil føre til nye, flotte representanter av vår rase.

Våre valper forventes å bli robuste individer.

Tispene vil ligge på 46-48cm i høyde og ca 16-17kg i vekt.

Hannene vil ligge på 49-50cm høyde og ca 20-21kg i vekt.

Det går med mye, og ikke minst viktig, tid til informasjon til interesserte valpekjøpere og oppfølging av de som har kjøpt valp hos oss. Satser på å stadig utvikle oss, blant annet med å delta på seminarer og kurs som også vil være til hjelp for våre valpekjøpere ved informasjon og i oppfølgingssammenheng. Vi anser det å kjøpe en valp som et livslangt «samarbeid» mellom eier og oppdretter. Vi har fått nye bekjentskaper og venner gjennom vårt oppdrett og satser på at flere skal det bli.

Kennel Zhivarii

v/ Gunn Marit Bertheussen og Johan Sagvold